Terug naar bakenlijst.


Southampton (Eastleigh), 5 juli 2005

Wij kwamen vanaf de richting Oxford via de A34 en de M3 bij Southampton. Hier namen we de M27 oost en volgden de borden naar Southampton Airport. Dat was afslag 5 en de A335, twee derde rotonde richting station, volgende rotonde een vierde en u gaat het luchthaven terrein op. Blijf deze weg volgen - hij gaat o.a. naar het parkeerterreinen voor langparkeren en loopt parallel met de spoorlijn. Op een gegeven moment komt u langs de startbaan te rijden en kunt u het locator baken achter het hek zien staan. Vlak voor dat u bij het parkeer terrein aan het eind bent staat ver achter het hek en achter de startbaan het VOR/DME

Let op, op deze weg geld een parkeerverbod - ook voor de bermen - en er rijden met regelmaat bussen naar het parkeer terrein. Wij waren er op een dag met zware motregen. Het was al moeilijk om foto's te maken vanwege het weer en het hek, en de tijdsdruk vanwege het parkeerverbod maakte het ons ook niet gemakkelijker.
Bij mooi weer zou ik als ik voldoende tijd had proberen om via het voetpad dat begint bij Eastleigh Sewage works naar de achterzijde van het vliegveld te wandelen om te zien of ik van daaruit foto's kan maken. Op de kaart ziet dat er uit als een leuke route langs de River Itchen.


VOR/DME SAM, nauwelijks zichtbaar door de regen.


Locator EAS, met moeite gefotografeerd door het gaas van het hek.