Terug naar bakenlijst.


Lamborne VOR/DME, 26 juni 2005

Dit baken ligt op het terrein van Stapleford Airodrome. Wij kregen geen toestemming om via het terrein van het vliegveld naar het VOR/DME te gaan. Gebruik dus de volgende route om op een punt uit te komen waar het baken te fotograferen is.
Wij kwamen via de A127 en de A12 vanaf Southend-on-Sea. Op de A12 namen we de afslag naar de A1112 Chigwell Row. Ga daar rechtsaf naar Lambourne End. Ga daar recht door en bij T splitsing naar rechts. Ga dan de eerste weg links. Deze komt bij een T splitsing op de B175 uit, ga links. Na ca. 500 meter staan er enige woningen bij elkaar, aan het eind daarvan is links de toegang naar een public footpath. Parkeer in de berm, niet op het gemaaide gras voor de huizen. Loop via het voetpad in de richting van het baken. Een telelens is hier noodzakelijk.

Touristische informatie:
Als u de B175 in noordelijke richting vervolgt, dan kunt u na 2 km. linksaf de A113 op. Twee en halve kilometer verder is naar links een weg naar Lambourne Church. Aan het einde daarvan bevindt zich een fraai kerkje waarvan de eerste fundamenten al tussen 1100 en 1200 AD werden gelegd.


Het VOR/DME te Lambourne staat in een schitterend landschap.