Terug naar bakenlijst.


St.Etienne (Boutheon) Locator BO, 3 februari 2008.

Wim gaat eens per jaar met iemand mee naar Frankrijk als bijrijder. Hij neemt dan altijd een kaart van Frankrijk mee waarop de meeste bakens staan aangegeven. Als er kans is dat er een baken is te zien, dan zit hij in de auto met de camera paraat. Zo maakte hij onderweg de onderstaande foto.

foto BO 3 februari 2008

De foto werd genomen aan de zuidzijde van de startbaan van het vliegveld van St. Etienne. Ze reden op de A72 van St. Etienne naar Clermont-Ferrand.
Wim had slechts de kans om twee foto's te maken, op de tweede stond groots in beeld een auto!
Pas in het hotel was op de laptop te zien dat de eerste foto was gelukt. De onderstaande uitsnede is een deel op ware grootte uit de foto, alleen licht scherper gemaakt.

foto BO 3 februari 2008, uitsnede
Locator BO op 3 februari 2008.

Maar...
Wim zou Wim niet zijn als hij bij een volgende gelegenheid niet even langs ging bij dit baken om het vanuit een beter standpunt te fotograferen. Toch viel dat wat tegen, omdat het pad wat naar een goede plek voor foto's maken liep weer eens een privé weg bleek te zijn. Gelukkig is wim van een stel goede lenzen voorzien en de volgende foto's zijn het resultaat.

De route:
Dit baken ligt niet ver van het zuidelijk uiteinde van de startbaan.
Komend vanaf St.Etienne kunt u via de A72 noordwaarts gaan (richting Clairmont Ferrand) of de daaraan parallel lopende N82 nemen. Als u de N82 neemt ziet u, twee honderd meter voordat u bij de rotonde komt welke o.a. leidt naar afslag 9 van de A72 en waar op ook de D100 uit komt, het baken aan de rechterkant in het land liggen.

foto BO 10 augustus 2008
Locator BO op 10 augustus 2008.
foto BO 10 augustus 2008