Terug naar bakenlijst.


Locator CC, Chalon-s-Saône 2006

Zonder geluk vaart niemand wel. Dat geld ook voor de bakenjager. Tijdens de terugreis vanaf Orange kwamen we op de A6 ca. 5 km onder Chalon in de file stil te staan. Vlak voor ons was een viaduct over de weg. Mijn chauffeur [;-)] vroeg of ik niet had gezegd dat er ergens nog een baken langs de weg moest staan. Jawel, hij had gelijk en het kon niet ver weg zijn. Fluks de ontvanger en cassetterecorder achter uit de auto gepakt. Een opname gemaakt - het baken kwam luid en duidelijk door - en toen begon de file weer te rijden. De camera in de aanslag! Direct achter het viaduct werd de mast zichtbaar. Het was nooit gelukt om deze opname te maken als de file er niet had gestaan! (Wim van Beek)
Zoals gezegd staat dit baken naast de A6 tussen Tournus en Chalon, aan de oostzijde. Je kan dichterbij komen door bij Chalon Sud de N6 naar Tournus te nemen en bij Verrennes-le-Grand de D6 naar Messey-s-Grosne te nemen. Vlak voor het viaduct over de A6 staat rechts de locator.
Wim van Beek: "In 2007 kwam ik weer in deze buurt en nam de gelegenheid waar om nogmaals een foto van het baken te maken."


Locator CC, 29 januari 2006, genomen vanuit de auto op de A6


Locator CC, 29 januari 2006.


30 juli 2007, CC gezien vanaf de toegangsweg.


Vanaf deze plek op de péage werden er in 2006 de eerste foto's gemaakt.