Terug naar bakenlijst.


Cahors Lalbenque locator CL, 5 augustus 2009

Baken CL staat in het verlengde van de startbaan in noordwestelijke richting, ca 8 km van het vliegveld Lalbenque in de omgeving van Labastide Marnhac.

Wim vertelde het volgende:
Daar stond ik dan, net buiten Labastide Marnhac op een heuvel. Een hete augustusdag en ondanks de verzekering van Miss Mio geen baken te zien. Achter mij redelijk open terrein met wijnvelden, voor mij geaccidenteerd terrein met veel bomen en struiken en dure huizen daar tussen in. Verder rijden over het weggetje had geen resultaat opgeleverd, maar tussen de bosschages was het uitzicht dan ook sterk beperkt. Tijd voor wat ouderwets peilen. Vanwege de hitte met alleen de ontvanger. Een stuk naar links, een stuk naar rechts en daarna langs de bosrand die haaks op de weg stond. Het werd langzaam duidelijk, ergens tussen de bomen en struiken moest het baken staan.
In eens moest ik aan vorig jaar denken toen ik bij Rodez zocht. Ook hier loopt - net als daar - een 10 kVolt leiding. Voor de veiligheid worden de bomen en struiken er onder laag gehouden, zo meteen een uitzicht gevend over de bossen. En ja, vanuit deze smalle doorgang was nog net een stukje baken te zien.

Routebeschrijving van Cahors naar CL, ca. 11 km – 15 min.
Vertrek in zuidoostelijke richting op de Avenue Anatole de Monzie/D920a naar Rue de la Merci en volg de D920a over 1,6 km. Neem op de rotonde de 3e afslag de D820/Route de Toulouse op richting Villeneuve-sur-Lot/Agen. Na 1,4 km neemt u op de rotonde de 4e afslag en blijft u op D820/Route de Toulouse richting A20/Le Montat/Montauban/Castelnau-Montratier/Lalbenque. Na 1,5 km op de rotonde neemt u de 1ste afslag naar D659 en na 200 meter linksaf slaan om op de D659 te blijven. Sla na 4,2 km rechtsaf en na 0,9 km weer rechtsaf. Na 300 meter linksaf slaan halfverharde weg op en na 200 meter bent u bij CL.

foto locator CL 05-09-2009
Locator CL, 5 augustus 2009.

foto locator CL 05-09-2009


foto sign CL


foto CL