Terug naar bakenlijst.


Locator DA, Ales Cevennes, 10 augustus 2009

Wim vertelt:
Na in de buurt van Ales te hebben overnacht ging ik vol goede moed op jacht. De wegen werden allengs smaller, een goed teken want liefst zetten de Fransen het baken boven op de top van een heuvel. Hier strandde ik met de auto bij een wijnveld. Miss Mio zei dat nog geen 200 meter verder het baken moest zijn, maar de weg kreeg het uiterlijk van een droge rivierbedding met rotsblokken.
Te voet heuvelopwaarts en bovenaan stond ik oog in oog met de startbaan! Aan de overzijde daarvan het baken met de zon in de rug. Oeps.
Terug naar de auto. Dat moet beter kunnen. Miss Mio ge´nstrueerd voor een plek aan de andere zijde. Die wil over zandwegen, ik niet. Met veel moeite kom ik aan de andere kant van het vliegveld en bij een stevig hek. Na een fikse wandeling over een pad dat parallel langs het hek loopt vind ik een opening in het hek waar een pad doorheen loopt. En hoera, 45 minuten na mijn eerste blik op het baken sta ik er eindelijk naast met mijn camera.

Wie dit baken wil bezoeken doet er goed aan om eerst naar de oostzijde van het vliegveld te gaan, waar ook de hoofgebouwen staan. Een handheld GPS is hier een makkelijk hulpmiddel om het baken tussen de struiken te vinden.

photo DA
Locator DA

photo DA


photo DA


photo DA


photo DA


photo DA


photo DA


photo DA