Terug naar bakenlijst.


Rolampont VOR/DME RLP, 11 augustus 2009

Wim’s route ging via de peage en daarna nog een stukje over de bekende smalle binnenwegen. In de verte ziet hij een fraaie heuveltop. Daar zou ik nou een VOR op plaatsen dacht Wim en ja, de Fransen dachten dat dus ook. Hier staat het hek open en de coördinaten kloppen zo goed dat ze Wim tot voor de deur zouden brengen. Dat mag natuurlijk niet, en er staat een auto op het terrein. Hier wordt gewerkt. Twee heren zijn de behuizing van de VOR aan het waterdicht maken met een kitspuit. Na een kwartier worden ze toch nieuwsgierig en roepen Wim.
Met een beetje Frans en meer Engels wordt de zaak uitgelegd. Helaas, geen geluidsopname mogelijk want de eindtrap van de VOR-zender is stuk. En er is pas over 4 dagen een nieuwe beschikbaar!

Routebeschrijving van Langres naar RLP, ca 11 km – 13 min.
Vertrek in noordelijke richting op de Avenue Jean-Ernest Darbot/N19 naar de Place de l'Hôtel de Ville. Blijf de N19 volgen over 6,4 km, rechtdoorgaand over één rotonde. Sla bij de D3 linksaf de D3 op (borden naar D3/Arc-en-Barrois/Beauchemin). Na 4,4 km slaat u rechtsaf de weg naar het baken op.

Op 9 november 2009 maakte Wim bij RLP een geluidsopname.

photo VOR/DME RLP 11-09-2009
VOR DME RLP, 11 augustus 2009.

photo VOR/DME RLP 11-09-2009 op heuvel


photo RLP
RLP

photo busy at work
Druk bezig met de kitspuit.

photo busy at work