Terug naar bakenlijst.


Altenburg NDB ABU, 2 september 2017.

Wim schreef in zijn reisverslag:
Via toeristische wegen gingen we naar ABU (Altenburg). Die staat op een vliegveld, maar dat ligt in de bossen. Miss Garmin zegt zeer gedecideerd dat we op een bepaalde plek aan de wandel moeten. Ja, ja, dat zal wel. We rijden door naar de ingang van het vliegveld en kijken daar of we mogelijkheden zien. Nee dus.
Johan stapt het museum op het vliegveld in. Zo'n gekken hebben ze nog nooit gezien. Maar er is maar een manier, een eindje terug rijden, auto parkeren en dan gaan lopen, rond de 2 km. Ja, ze noemen precies de plek die MG ons opgaf. Dus terug en het pad op. Met de handheld bij ons waar de coördinaten in zijn gezet. Na een tijdje proberen we een zijpad, behoorlijk omgewoeld door wilde zwijnen. We kunnen een fractie van het veld zien en ook een stukje NDB. Terug naar het hoofd pad, een eind doorlopen, met de bocht mee naar links en dan weer een pad proberen. We komen bij wat ooit een in/uitgang van het vliegveld was. Met uitzicht op het baken.
Snel foto's maken want er zitten in de bossen vraatzuchtige muggen. Waarom die nu altijd mij moeten hebben? Daarna terug wandelen. Bij elkaar zijn we dus een uur kwijt.

photo ABU
ABU

Kaart ABU
Wandelen naar ABU, © foto OpenStreetMap.

photo pad naar ABU
pad naar ABU