Terug naar bakenlijst.


Allgau NDB ALG, 7 september 2017.

Dit baken staat bij het vliegveld van Memmingen. En we zochten dit op in een boek uit 1998. Het blijkt dat er toen een baken (TACAN) stond met de letters MEM op bijna de gelijke plaats.

Wim schrijft in zijn reisverslag:
Als we de snelweg hebben verlaten stuiten we op een omleiding. Die gaat naar een heel verkeerde richting en MG wil niet meewerken. We proberen haar te dwingen door een eind parallel aan de goede richting te rijden op een andere weg, maar ze wil steeds weer een U-bocht maken. Op goed geluk kies ik wegen in de goede richting. We komen op een landbouwweg welke gestadig slechter wordt. Net als we denken dat we moeten keren wordt hij gelukkig weer beter. Even later begint MG ook weer positief te denken en warempel we gaan weer richting baken. Even na 13:00 uur zijn we ter plaatse. Het baken staat bij de lichten die naar de landingsbaan leiden.
We maken de gebruikelijke foto's en op een gegeven moment komt een vliegtuig landen. Dat gaat mee op de foto, maar wat is het? Het geluid klinkt duidelijk als een oud propeller vliegtuig, geboorte geschat op 1940-1950. Zo juist in het hotel opgezocht, D-AQUI, is een Junkers Ju 52/3m, een museum stuk. Google straks op de roepletters en u weet alles.

photo ALG
ALG
photo D-AQUI
D-AQUI