Terug naar bakenlijst.


Dortmund VOR/DME DOM, 5 juni 2008.

Toen we bij dit baken kwamen wisten we niet wat we zagen. Alle antennes waren verwijderd en de kabels hingen troosteloos naar beneden vanaf de staalconstructie. We weten niet of dit baken wordt opgeheven of vervangen.
Het kan dus zijn dat de volgende bakenjager welke hier komt geen baken meer aantreft. Mocht u dat overkomen, laat het ons dan weten.

13 augustus 2009.
Vanwege de ervaring bij Bremen eerder dit jaar waar een baken vervangen werd, was Wim nieuwsgierig naar de staat van het baken. Het staat er nog net zo onttakeld bij als vorig jaar. Geen Deutsche Grundlichkeit zouden we zeggen.

route van DOR naar DOM.
Vertrek vanaf de parkeerplaats in de bocht bij de bakens in zuidelijke richting op de K18/Zeche-Norm-Straße naar Osterschleppweg. Na 1,5 km slaat u linksaf de B1/Wickeder Chaussee op, volg de B1 2,5 km. Sla linksaf en voeg in op de A1 richting Bremen. Na 19,5 km komt u bij afslag 80-Hamm-Bockum/Werne richting Werne/Selm. Neem deze afslag en bij de kruising gaat u linksaf de L518/Nordlippestraße op. Ga rechtdoor over 2 rotondes en na 3,8 km neemt u op de rotonde de 1ste afslag naar Capeller Straße/K15. Houdt meteen links aan om op de Capeller Straße/K15 te blijven. Ga 3,4 km verder op de K15. Sla linksaf Langenbrock op en na 300 m linksaf de Am Dammbach op. Na 800 m rechtsaf de Horst op.
Na 500 m gaat u linksaf de Döbbenfeld op waar het baken na 60 meter aan de rechterkant staat.

foto VOR/DME DOM
VOR/DME DOM, 5 juni 2008.

foto DOM


foto DOM met neerhangende kabels
Duidelijk zijn hier de neerhangende kabels van de antennes te zien.

foto antenne


foto DOM 2009
VOR/DME DOM, 13 augustus 2009.

foto kabels


foto bordje