Terug naar bakenlijst.


Hinterhermsdorf DVOR/DME, HDO , 2 september 2017.

Wim schrijft in zijn reisverslag:
Het hotel in Hinterhermsdorf dat we in gedachten hadden heeft geen plaats, we gaan dan maar voor de zekerheid eerst naar HDO (Hermsdorf) die we op een heuvel zouden moeten zien staan.
Ach ja, zo af en toe moet zo'n DVOR worden vervangen. Maar waarom net nu... We vinden alleen de poten die in de lucht steken, alle antennes liggen ruw neergesmeten in een container. We weten nu wat er zo ongeveer in zit, eigenlijk niet veel bijzonders. Mogelijk dat daarom de behuizing vol piepschuim zit. De beste methode om de antenne van metalen strips in vorm te houden.
Maar, we komen hier weer terug als het nieuwe DVOR hier staat.

photo HDO in afbraak
HDO in afbraak.

photo Antenne van binnen
Het inwendige van een antenne behuizing

4 september 2019

Ja, Wim en ik hebben weer de hele reis gemaakt naar het verre oosten van Duitsland. En al staat het baken er al ruim een jaar, alles glimt nog van nieuwheid. Hier onder de resultaten.

photo HDO poort
HDO, toegangspoort.

photo HDO
HDO, rechterzijde.

photo HDO
HDO, linkerzijde.

photo HDO
HDO, voordeuren.

photo HDO
HDO, antenne mast en uitzichttoren (links).

Op de foto hier boven staat een uitzichttoren. Die toren staat op een flinke heuvel en is ca. 37m hoog. Wim en ik hebben de warmte getrotseerd om de heuvel te beklimmen en daarna de 173 traptreden. We kunnen iedereen het uitzicht aan bevelen. Wim had de telelens meegebracht en hier na ziet u het resultaat.

photo uitzichttoren
De uitzichttoren.

photo HDO poort
HDO, vanaf de toren.