Terug naar bakenlijst.


Bremen NDB/OM HIG, 6 mei 2009.

Wim en ik hadden enige moeite om bij dit baken te komen. Er is in deze omgeving het een en ander aan de verkeerssituatie veranderd om sluipverkeer te voorkomen. Daardoor stonden wij op de Osterhop en was de aansluiting met de Funkschneise verdwenen. Wetend dat we vlak bij het baken waren hebben we de auto geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Vanaf het fietsviaduct over de spoorlijn konden we het baken zien liggen. Hoewel Google Earth de aansluiting van de Funkschneise nog op de foto heeft staan wist de ingebouwde routeplanner deze wel dat er een andere route moest worden gekozen.
O ja, Wim zocht een hotel uit dat geen last had van snelweg lawaai. Dat lag erg gunstig gelegen op onze baken route. Hoe gunstig? Wel, zie de laatste foto! Gelukkig bleef het stil tussen 22.00 uur en 07.30 uur.

Routebeschrijving van A1bij afslag 58a/b Dreieck Stuhr naar HIG, ca 21,4 km –. 22 min.
Vertrek in oostelijke richting op de A1 en neem na 13,3 km afslag 55-Bremen-Hemelingen. Houd links aan bij de splitsing en volg de borden naar Bremen-Hemelingen. Volg de Autobahnzubringer Hemelingen1,7 km en neem de afslag richting An der Grenzpappel. Sla linksaf de An der Grenzpappel op en na 200 meter slaat u rechtsaf de Hemelinger Tunnel in. Na 900 meter rechtsaf de B75/Sebaldsbrücker Heerstraße op en volg de B75 over 2,0 km. Sla rechtsaf de Elisabeth-Selbert-Straße op en volg deze 1,9 km. De straatnaam verandert in Funkschneise en na 300 meter staat het baken links van deze weg.

foto NDB/OM HIG
NDB/OM HIG, 6 mei 2009

foto mast


foto shed
Shed

foto HIG vanaf viaduct
HIG vanaf spoorviaduct

foto Etap hotel
Dè locatie voor bakenjagers!