Terug naar bakenlijst.


Keulen VOR/DME KBO , 4 juni 2008.

Dit baken staat midden op het vliegveld. Om het vliegveld heen zijn veel militaire en ex-militaire terreinen. Voor de laatste is een waarschuwing om zich niet buiten de gebaande paden te begeven vanwege niet geëxplodeerde explosieven. Wij vonden een plek langs het hek aan de oostkant waar het baken te zien is. Deels door het weer – warm en heiig – en deels door de afstand was er ternauwernood een foto te maken. Wim gebruikte een fikse telelens met het onderstaande resultaat.

We gingen vanaf LJ naar KBO. De volgende route is ca 10km lang.
Vertrek in zuidoostelijke richting op de L284/Rösrather Straße naar Brück-Rather Steinweg. Sla na 2,7 km rechtsaf de L73/Rather Mauspfad op. Ga na 1,2 km rechtsaf de Heumarer Mauspfad/L489/L73 op en volg deze 2,7 km. Sla linksaf de Alte Kölner Straße/L84 op, volg deze ca 4 km.
De eerst kaarsrechte Alte Kölner Straße/L84 maakt hier een lichte slinger en gaat daarna naar links. In de bocht naar links bevindt zich een pad naar rechts langs het hek van het vliegveld. Volg dit pad totdat u bij een hek komt met goed uitzicht over het vliegveld.

foto VOR/DME KBO
VOR/DME KBO, 3 juni 2008 via 800mm lens.

foto VOR/DME KBO
Resultaat enig Photoshop werk.