Terug naar bakenlijst.


Berlijn Tegel VOR, TGL , 31 augustus 2017.

Wim en ik waren al eens in 2012 aan het zoeken geweest naar dit baken. Maar door tijdgebrek hebben we het toen snel op moeten geven.

Wim schrijft in zijn reisverslagvan dit jaar:
We zetten nu wel de coŲrdinaten van TGL (Tegel) in MG, maar negeren haar de eerste tijd en zoeken weer onze eigen route over de Berliner Ring. Zodra MG en ik het eens zijn, dan mag zij haar gang gaan totdat wij het resultaat niet vertrouwen. Dat is als zij het vliegveld op wil gaan. Bij een tankstelle zoeken we een straatnaam op een Google Earth afdruk en gaan daar naar toe. We zijn in 2012 ook in de buurt geweest en toen zagen wij geen mogelijkheden. We hebben nu met Google Earth nog een paar ideeŽn. Nu brengt MG ons daar waar we heen wilden. Ja, we komen in de buurt maar er staat nog een hek in de weg.
We zoeken via de andere routes een mogelijkheid om op ons gewenste punt uit te komen, maar steeds weer lukt het niet. Hekken en struiken belemmeren ons zicht op het vliegveld. Uiteindelijk geven we het maar op. Het is allang na lunchtijd.

OpenStreetMap TGL locatie
Locatie TGL, rode lijnen zijn hekken. © foto OpenStreetMap.

5 september 2019

Wim en ik kunnen het niet laten. We wilden met het OV naar de luchthaven gaan in de hoop een panoramaterras te vinden als op Schiphol. Helaas was er een beurs te Berlijn, geen betaalbaar hotel beschikbaar en daarom overnachten we te Dresden. We moesten dus heen en terug rijden. Wim meende op Google Earth een plek te hebben gevonden langs het hek aan de zuidzijde. We kwamen uit op een volkstuincomplex. De volgende twee foto's laten u het hek zien:

TGL hek met muur er achter
Ja, hek hek is geen probleem, maar dat muurtje!
TGL bordje op hek
Hier is meer als een sleutel nodig!

Jammer dat we geen ladder bij ons hadden. Een volkstuinder vertelde mij dat er openingen in het hek waren. Net toen we de moed op wilden geven zag ik toch iets staan dat op een DVOR leek. Wim maakte met moeite een opname door het gaas en het kijkgat in de muur ter grootte van een A4. Hij is niet super want er was een 750mm lens voor nodig, er waren warmte trillingen in de lucht en we haden schaduwen van de muur.
Maar we hebben nu een foto van het baken. Zoals men zegt: 3x is scheepsrecht. Maar...
Heeft u zelf een betere foto van dit baken gemaakt en wilt u ons daarmee helpen? Laat u het ons per e-mail weten.

TGL de DVOR
Eindelijk gelukt

TGL de DVOR
Via dit kijkgat