Terug naar bakenlijst.


Nauheim DVOR VFM, 8 september 2017.

Wim schreef in zijn reisverslag:
Het baken VFM bij Nauheim wordt een echte test. Ook deze ligt, net als gisteren STG, naast de snelweg. Het staat op een voormalig parkeerterrein van de snelweg, maar de toerit is afgesloten. Miss Garmin wil ons naar de andere zijde van de weg sturen omdat ze denkt dat het baken daar ligt. Ik zag zojuist dat ik de noord coördinaat niet goed had genoteerd. We mogen MG dit maal niet de schuld geven. Ik had wel een straatnaam genoteerd vanaf Google Earth, dus die wordt ingevoerd. Maar die klopte niet helemaal. Dan maar de handheld er bij gehaald. Die wist een straatnaam te noemen, dus daar heen (P1).
De handheld wil ergens achter de huizen wezen, in een park. Als we na een flinke wandeling in de buurt komen, blijkt er daar een beek om het voormalige parkeerterrein heen te lopen. Dus terug naar de auto en naar een andere plek in de woonwijk (P2).
Nu lopen we direct achter het parkeerterrein. Maar dat ligt op een steile heuvel. We lopen steeds meer in de juiste richting en komen bij een hek van bekende constructie, we zijn zeer nabij, ja, we zien al een stukje DVOR door de bomen.
Het hek leidt naar de oude parkeerplaats en is gezet in het oude gaashek dat ooit de parkeerplaats van de woonwijk scheidde. We lopen een pad in naar een woonhuis en staan nu in de buurt, een paadje door de struiken brengt ons naast het hek, d.w.z., naast het oude hek van de parkeerplaats. Om het baken staat het tegenwoordig in gebruik zijnde stevige hek dat rond veel bakens staat. Zo goed en zo kwaad het kan maken we een paar foto's.

photo VFM
VFM

Kaart VFM
Route naar VFM, zie tekst, © foto OpenStreetMap.