Terug naar bakenlijst.


Luxembourg TVOR LUX, 2007.

Dit is een baken dat ons vele hoofdbrekens kost.
Wat is het geval? De coördinaten in het Aerad boek geven in Google Earth en op de navigator hetzelfde resultaat. Op die plaats staat een huisje met een antenne, deze doet ons denken aan een peilsysteem, in elk geval niet aan een VOR. In GE hebben we ook een lijst met gegevens welke zijn gehaald uit Flightsim X. Als we daar LUX aanvinken komen we bij het oostelijk uiteinde van de landingsbaan, vlak bij het baken LE. Als we het resultaat van GE bekijken, dan zien we wel iets dat lijkt op een VOR.

In de zomer van 2007 was Wim hier ter plaatse. Met stevige schoenen aan, sokken over de broekspijpen vanwege de brandnetels, liep hij langs het hek aan de zuidzijde van de baan. Alleen ligt de baan hier op een heuvel met achter het hek een fikse begroeiing zodat we niet kunnen zien wat er op de heuvel staat. Verder zitten er beslist geen openingen in het hek dat zelfs aan de bovenzijde voorzien is van Nato-draad - zie foto - dat elke lust tot beklimmen de grond in boord.

1 Augustus 2008
Wim geeft niet graag op. Dus op weg naar Frankrijk ging hij maar weer naar het vliegveld. Nergens een plek te vinden met goed overzicht richting het einde van de baan. Maar toch, op de weg richting baken LE leek iets veranderd. Achter het prikkeldraad schemerde iets in de verte. Het bovenste stukje van een VOR! Het staat inderdaad voorbij het einde van de startbaan, op een aflopend stuk van de heuvel.
We weten nu zeker dat we de plaats van dit baken weten, nu nog een oplossing vinden om dit baken in zijn geheel te fotograferen.

12 Augustus 2009
Wim blijft eigenwijs. Opnieuw naar LUX. The never ending story. Daar gekomen met de keukentrap de VOR bekeken. Iets beter te zien, maar nog steeds alleen het boven deel. Dan verder langs het hek, daar was een schaduwrijk plekje. Ook daar is overal gesnoeid, maar bij locator LE ziet Wim iets schemeren boven het gesnoeide groen. Ja, een stukje VOR, maar slechts een klein stukje. Een koninkrijk voor een flinke hoogwerker zou hier de kreet kunnen zijn! Wordt vast vervolgd.

Wie kan ons een complete foto van dit TVOR leveren?


Peilbaken? 31 juli 2007


Hier staat het TVOR LUX (Bron © foto: Google Earth - DigitalGlobe)

foto LUX in de verte
Zie ik daar in de verte niet...?

foto LUX
LUX 1 augustus 2008

foto LUX
Het is echt alleen de top.

foto overzicht bij eind runway
Als je niet oplet, dan zou je hem niet zien.

foto NATO prikkeldraad
Dit zegt duidelijk "geen toegang"

foto LUX 2009
LUX op 12 augustus 2009

foto LE met VOR bij pijl
LE, stukje LUX bij de pijl.

foto LUX nabij LE
Lux zoals te zien bij LE.

foto bordje


foto boomstomp, weg schaduw
Deze boom gaf vorig jaar een prima schaduw!
Hij is nu weg voor de veiligheid van het luchtverkeer.