Terug naar bakenlijst.


Rotterdam DVOR/DME RTM, 5 mei 2006

Dit baken ligt niet ver van het oostelijke uiteinde van de startbaan van vliegveld Zestienhoven. En die locatie is op fietsafstand van Zoeterwoude, dus ging Wim op pad om een paar foto's voor mijn verzameling te maken. Ook per auto is dit baken goed bereikbaar.

Let op! Door wegwerkzaamheden is onderstaande route niet meer beschikbaar. Zie hieronder bij 2021.

Vanaf de A13 Rotterdam - Den Haag:
Neem de afslag (11) naar vliegveld Zestienhoven. Ga dan de N209 op richting Bleiswijk. De N209 loopt parallel aan de startbaan. Zodra U de startbaan bent gepasseerd gaat de weg over een spoorwegviaduct en een kilometer na dit viaduct is er een kruising naar Schiebroek. Sla hier linksaf - industrieterrein - en u ziet het baken staan.

Vanaf de A12 Utrecht - Den Haag:
Neem de afslag (8) naar Bleiswijk. U komt dan op de N209. U passeert Bleiswijk en Bergschenhoek. Een kilometer voorbij Bergschenhoek komt U bij de kruising naar Schiebroek. Ga rechtsaf - industrieterrein, zie foto - en het baken staat voor u.


DVOR/DME RTM, 5 mei 2006.
Op de achtergrond (links) is de kruising van de N209 richting Schiebroek te zien.

VOR/DME RTM, soms lijkt het wel moderne kunst.


De wegwijzers op de kruising - kies richting industrieterrein.

September 2021

Op 14 september 2021 ging ik bij Wim op bezoek, kwam over de A13 en besloot eerst bij RTM langs te gaan. Door wegwerkzaamheden was de kruising zoals boven beschreven niet langer aanwezig. Het baken zag er nieuw uit, zodra dat mogelijk was keerde ik om en stopte een paar tellen in de berm om een foto te maken. Omdat die onder deze omstandigheden niet ideaal was, besloot Wim om een fietstocht die kant uit te maken.
Wim: "In eerste instantie kwam ik niet op het juiste punt uit. De hele omgeving daar is veranderd, wegen en fietspaden zijn afgesloten enzovoort. Uiteindelijk vond ik de weg waarlangs het baken staat terug en kon ik een aantal foto's maken."

Bereikbaarheid RTM:

Dit baken staat aan de Wildersekade nabij de N209. Bij het baken buigt de weg naar links en is dan de Schiebroekseweg die uitkomt op de N472 welke van de N209 richting Berkel en Rodenrijs gaat. De schiebroekse weg vindt u nabij de aansluiting van de N472 op de N209.
Let op, Er wordt gewerkt aan de doortrekking van de A16 noordwaarts, deze nieuwe route loopt vanaf dit baken verder over het N209 tracÚ naar de A13. Een alternatief is eerst naar Berkel en Roderijs te gaan om daar vandaan met de GPS de Wildersekade te zoeken.


DVOR/DME RTM, 28 september 2021.
Deze foto is genomen met de rug naar de N209.


Gezien vanaf de toegang bij de Wildersekade.


Een moderne shed en een trap die aan de arbowet voldoet.


De sponsors.


Sommige zaken blijven nog bij het oude.


Rechtdoor - waar de oranje machine aan het werk is - was de Wildersekade.