Bakenfoto pagina's van Johan Veldhuis.  

 www.aerobeacons.nl



Sassenheim Locator CH, 1995

Zoek dit baken niet in het dorp Sassenheim, het staat bij de Buitenkaag. Neem afslag 2 van de A44 Kaag(dorp) en volg ook de richting Kaag(dorp) langs de westzijde van de Hoofdvaart. Op een gegeven moment buigt de weg naar rechts en meteen weer naar links. In het door deze bochten omsloten gebied (links) vindt u op het terrein van het Waterschap Groot-Haarlemmermeer het locator baken.

Het baken staat achter een van de drie gemalen (De Leeghwater) waarmee lang geleden de Haarlemmermeer is drooggelegd. Het belangrijkste en bekendste gemaal was het gemaal De Cruquius in de buurt van Haarlem. Daar is het Haarlemmermeermuseum gevestigd, daarvan is het Cruquiusmuseum een onderdeel. Voor meer informatie klik hier.

De 1995 foto werd gemaakt op een van de eerste trips welke ik maakte samen met Wim. Aangezien hij in deze regio woont wist hij me de eenvoudigste route naar dit soort plaatsen te wijzen.
De beste foto is nu te maken vanaf de weg langs de oostzijde van de hoofdvaart. Wim fietste in 2005 naar de buitenkaag en maakte o.a. deze foto en de geluidsopname.


Locator antenne CH, links ca. 1995, rechts 5 september 2005.


Ingang terrein waterschap, antenne rechts boven in beeld.


Gemaal De Leeghwater.